Goede en toekomstbestendige huisartsenzorg voor alle inwoners uit Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Wassenaar, dat is waar wij bij Hadoks voor staan. We willen dat alle inwoners een huisarts hebben en het liefst dichtbij in de wijk. Nu en in de toekomst.

Met het faillissement van Co-Med heeft Hadoks de spoedzorg voor patiënten van Co-Med praktijk Den Haag op verzoek van de zorgverzekeraars direct overgenomen. Patiënten die met spoed huisartsenzorg nodig hebben, worden door ons geholpen. Daarnaast bemiddelen wij patiënten zoveel als mogelijk naar een nieuwe huisarts, om zo de huisartsenzorg voor alle patiënten te waarborgen.

Na inventarisatie bleek dat veel huisartsen in onze regio ruimte konden maken in de praktijk om nieuwe patiënten in te schrijven. Om patiënten een overzicht te bieden van alle beschikbare praktijken én huisartsen te ondersteunen met het inschrijfproces, is Hadoks een samenwerking aangegaan met Buurtdokters. Zij hebben een portaal ontwikkeld waarbij praktijken die openstaan voor inschrijving en patiënten die een nieuwe huisartsen zoeken samenkomen.

Via de website van Hadoks zien patiënten in één oogopslag welke huisartspraktijken open zijn voor nieuwe inschrijving en in welk postcodegebied. Inschrijven gaat makkelijk en direct digitaal via de website. Het systeem digitaliseert en automatiseert het inschrijfproces zoveel mogelijk, waardoor er minder administratieve lasten zijn voor de huisarts. Een win-win situatie!

Met de extra inzet van Hadoks-medewerkers en huisartsen hebben we er samen voor gezorgd dat Co-Med-patiënten toegang hielden tot huisartsenzorg. We zijn trots op deze samenwerking, en blij om als eerste regio in Nederland deze patiënten op grote schaal te kunnen helpen met het vinden van een nieuwe huisarts én onze huisartsen te ontlasten in het administratieve proces.

Dit inschrijfproces is nu voor voormalig Co-Med-patiënten beschikbaar, daarnaast bekijken we de mogelijkheden om dit in de toekomst breder aan te bieden voor alle inwoners in onze regio.